Cercle Brugge wint met kleinste verschil van Westerlo

Cercle kon nog eens winnen, weliswaar na een slechte pot voetbal. Dat de thuisploeg toch verdiend won was enkel en alleen omdat het als enige kansen kon afdwingen. Westerlo was daar niet toe bekwaam.

Jan Ceulemans hield Zelenka op de bank en posteerde een vijfmansmiddenveld achter ex-Cerclist Dieter Dekelver. Glen De Boeck hield verrassend Snelders op de bank en liet zijn derde Zimbabwaan, Tarunbwa Obidiah, voor het eerst aan een match beginnen.

En die nieuweling bedankte. Hij had nog geen bal goed geraakt maar reageerde gevat op Westels balverlies, hield de bal met wat technisch vernuft bij én bediende Sergeant. Die bewees nog niets van zijn scorend vermogen te hebben verloren (1-0). Die vroege voorsprong kon Cercle niet echt wettigen want er werd nadien nog wat gekrasseld bij de thuisploeg bij wie een paar pionnen opmerkelijk veel balverlies leden. Westerlo had veel de bal maar deed er weinig mee. Er waren geen kansen meer, voor geen van de ploegen, en dan liet de debuterende scheidsrechter Christophe Virant zich maar eens zien met twee even snelle als onterechte gele kaarten. Na de pauze waren we weer vijf minuten ver toen een actie van De Smet de weer goed infiltrerende Sergeant niet kon bereiken. Drie minuten later sneed De Smet knap voorbij Corstjens, maar Farssi veegde het bijna doelpunt nog net van de lijn. Westerlo drong aan maar gaf veel ruimte, waar Cercle -toch wel in mindere doen- weinig mee deed. Obidiah, een assist maar geen opvallend debuut, mocht dan de plaats ruimen voor Kristof Snelders. Minder dan 10 minuten later gooide Ceulemans -wiens ploeg maar geen kansen kreeg- er nog twee aanvallende krachten (waaronder Zelenka) in, maar zag 5 minuten later Mennes naar binnen trekken (knie geraakt ?) zodat ze met 10 verder moesten. Van Kerckhoven ontsnapte nog aan de rode kaart toen hij net na zijn gele kaart de doorbrekende Serebrennikov pakte.

Daniël CHRISTIAENS

Scheidsrechter: C.Virant.

bsouffreau

BR />

Toeschouwers:

5.913.

CERCLE:

Verbist; Boi, Viane, Portier, Nyoni; Obidiah (64'Snelders), Serebrennikov, De Wulf, Gombami; Sergeant, De Smet(89'Vandenbussche).

WESTERLO:

De Winter; Wagemakers (39'Adams), Corstjens, Van Kerckhoven, Delen (72'Obiora Odito); Sarki, Mennes, Wils, Van Imschoot (72'Zelenka), Farssi; Dekelver.

Doelpunten:

6'Sergeant 1-0.

Gele kaarten:

Delen, De Wulf, Van Imschoot, Van Kerckhoven, Dekelver.

Rode kaart:

geen.