Totale malaise bij Racing Genk: 1-2 verlies tegen Bergen

Ook na drie maanden blijft Racing Genk koortsachtig op zoek naar een overwinning. Twee op zevenentwintig: het zegt alles over hoe diep de malaise bij de vice-kampioen zit ingeworteld. Bergen won op Genk met 1-2.

bsouffreau

BR />

De partij startte voor de thuisploeg reeds met een koude douche. Bij één van de eerste balomwentelingen stuurde Wim De Decker de bal nonchalant in de voeten van Brahami, die ongemoeid aan een lange raid mocht beginnen. De verdediger van Mons leverde ook nog een perfect vluchtschot af dat tot grote consternatie van een machteloze Bailly in het dak van het doel verdween, 0-1. Die morele uppercut werd door Racing Genk binnen de kortste keren weggespoeld. Barda werd aan de rand van de zestien onbehouwen van de sokken gelopen door Brahami. Topschutter Barda liet de vrijschopklus aan zijn jonge landgenoot Itzahki overen die dankte voor het vertrouwen met een heerlijke krul: 1-1.

Aan de sprankelende ouverture zou helaas geen pakkend vervolg gebreid worden. Beide teams disten een half uur lang een slaapverwekkend vertoon op met een tal van technische tekortkomingen. Een slapstick schotje van Barda luidde een iets betere periode in. Even later kreeg Elyaniv Barda op aangeven van Faris Haroun zelfs de gelegenheid om Genk op voorsprong te hijsen, maar zijn liftbal miste precisie. Even later zag de hele Chistal Arena een strafschopfout van Mirri op de wispelturige Itzhaki. Alleen de kwakkelende Bultinck sloot deemoedig de ogen ...

De tweede helft was amper op gang geschoten of Genk liep opnieuw achter de feiten aan. Een vrije trap van Brahami lag aan de basis waardoor Nicaise ongemoeid kon binnenkoppen, 1-2. Ronny Van Geneugden bracht op korte tijd drie verse krachten in, maar veel zoden bracht het allemaal niet aan de dijk. Een onmondig en zwak Genk slaagde er nauwelijks in een valabele doelkans te forceren.

Erik DE GRUYTER

Toeschouwers: 22.355 Scheidsrechter: Jean-Baptist Bultinck Racing GENK: Bailly, Cornelis, Lolo, Matoukou, Tubic, Itzhaki, De Decker, Vrancken, Haroun, Barda, Benteke. BERGEN: Herpoel, Brahami, Duarte, Mirri, Jay, Ragued, Dalmat, Nicaise, Cordaro, Dahmane, Zoko. Doelpunten: 2' Brahami 0-1, 5' Itzhaki 1-1, 50' Nicaise 1-2 Vervangingen: 57' Benteke door Bosnjak, 57' Haroun door Vossen, 66' Matoukou door Hubert, 78' Nicaise door Nibombe, 82' Dahmane door Lukunku. 88' Zoko door Okkonen. Gele kaarten: Duarte (fout), Mirri (fout), Vrancken(fout), Matoukou(fout), Cordaro (fout), Hubert (fout), Zoko(spelbederf)

Bekijk de

van de match.

Bekijk ook de reactie van trainer Ronny Vangeneugden.