BR maar geen finale voor Berings - Deghelt niet in finale

Op het WK atletiek in zaal in Valencia heeft Eline Berings zich zaterdag niet kunnen plaatsen voor de finale van de 60m horden.

Belga

Berings, die in de reeksen haar Belgisch record had aangescherpt tot 8.05, eindigde in haar halve finale als zesde in 8.1. Alleen de eerste vier mochten door naar de finale.

De zege was voor de Cubaanse Anay Tejeda in 7.96. De Zweedse wereldrecordhoudster Susanna Kallur, die ook was voorzien in de halve finale van Berings, haakte tijdens de opwarming in extremis af.

"Ik heb alles gegeven"

"Ik heb alles gegeven, maar het is me niet gelukt", zei Berings na de wedstrijd. "In een perfecte koers was ik zeker een finale en dus zeker 8.07 waard. Het was heel lastig vandaag. Tussen de reeksen en de halve finales was er veel tijd en het hotel lag ver van de piste. De heen en terugrit van en naar het hotel maakten het wel lastig, al was ik gelukkig wel met de auto. Al bij al heb ik het goed gedaan, maar je ziet het: een klein foutje maakt direct het verschil."

Persoonlijk record voor Adrien Deghelt

Adrien Deghelt is er zaterdag op het WK indoor in Valencia niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de 60m horden, hoewel hij een persoonlijk record liep.

Deghelt kwam in zijn halve finale als vierde over de streep in 7.69, vier honderdsten sneller dan zijn vorige besttijd (7.73) die hij in de reeksen had geëvenaard.

Alleen de top 2 van de drie halve finales en de twee beste verliezende tijden (waartoe Deghelt niet behoorde) plaatsten zich voor de finale. De overwinning in de halve finale van Deghelt ging naar de Duitser Thomas Blaschek in 7.59.

"Ik ben tevreden. Mijn start was goed, ik miste nog wat op mijn eerste horde maar gelukkig haalde ik nog wat in op het einde. Ik heb vandaag mijn doelstelling bereikt: nieuw persoonlijk record en de halve finale. Meer kon ik niet verwachten, ook al was ik nu dicht bij de finale. Dat laatste maakt me nu toch een klein beetje ontgoocheld, maar het was goed. Het record van mijn trainer Jonathan N'Senga? Da's heel moeilijk. Ooit hoop ik wel onder de 7.60 te lopen, maar dat zal nog niet voor morgen zijn. Dit is en blijft voor mij een voorbereiding op de 110 meter horden. Mijn eerste meters zijn nooit schitterend en dit kan ik dus wat compenseren door de langere afstand in de zomer. Daar ga ik volop voor."