Hutarovich wint tweede rit Driedaagse West-Vlaanderen

De Wit-Rus Yauheni Hutarovich (Française des Jeux) heeft zaterdag de tweede etappe in de Driedaagse van West-Vlaanderen (2.1) gewonnen, een rit over 182 km van Torhout naar Handzame. In een massasprint was Hutarovich sneller dan de Zwitser Aurélien Clerc, van wie hij ook de leiderstrui overneemt. De Fransman Jean-Patrick Nazon werd zaterdag derde.

Belga

Reeds van bij de start werd het tempo heel strak gehouden. Toch slaagden elf renners erin om na zowat 8 kilometer wedstrijd in de aanval te trekken. Zij mochten meteen ook sprinten voor de eerste punten in de stand voor de rushes. Meteen daarna viel het stil. Het sein voor vier anderen om hun kans te wagen. Na 16 kilometer koers vormde zich zo een kopgroep met Kevin Seeldrayers, Geert Omloop, de Canadees Michael Barry en de Nederlander Ricardo Van Der Velde. Dit kwartet mocht met een maximale voorsprong van een kleine 7 minuten voor de grote groep uitrijden.

Bij de passage aan de kuststreek vonden de mannen van Bouygues Telecom, met leider Aurélien Clerc in hun rangen, het welletjes en gingen zij jacht maken op de vluchters. Na 135 kilometer wedstrijd vond het eerste deel van een verbrokkeld peloton aansluiting bij de leiders.

Bij het ingaan van de twee plaatselijke ronden te Handzame, van elk 11 kilometer, maakten nog ongeveer 60 renners kans op de ritwinst. Mede door de hevige wind en het hoge tempo dat Astana aanhield, moesten velen vooraan de rol lossen. Zo ook onder andere de Australiër Robbie McEwen. In de slotfase waren er nog enkele zeer schuchtere uitvalspogingen, maar deze droegen nooit echt ver. In de daaropvolgende sprint haalde de Wit-Rus Yauheni Hutarovich het met alle gemak.