Poetin beschuldigt NAVO ervan "de VN te willen vervangen"

De Russische president Vladimir Poetin heeft zaterdag de NAVO ervan beschuldigd de "Verenigde Naties te willen vervangen". Hij vindt dat het beleid van de NAVO enkel de kans op een conflict doet toenemen.

Belga

BR>

"Ik krijg de indruk dat er pogingen zijn om een organisatie te creëren die de VN zou vervangen", zei Poetin op een persconferentie.

"Het is weinig waarschijnlijk dat de mensheid een dergelijke structuur van de toekomstige internationale relaties zal aanvaarden en ik denk dat de kans op een conflict enkel kan toenemen", aldus Poetin. "We denken dat een eindeloze uitbreiding van een militair-politiek blok (van de NAVO) in de huidige omstandigheden, nu er niet langer een conflict is tussen twee vijandige systemen, niet enkel onnuttig is, maar ook schadelijk en contraproductief."

"Als een overweldigende meerderheid van de Oekraïense en Georgische bevolking niet wil dat hun landen toetreden tot de NAVO en deze landen sleuren hen toch mee, dan kunnen we toch niet denken dat dit een bewijs van democratie is", besloot Poetin.