Bousakla gaat klacht indienen tegen rapgroepje: bekijk de video

Antwerps politica Mimount Bousakla gaat klacht indienen bij de politie tegen het rapgroepje Bagdad 2060. In een liedje, dat al bijna een jaar op YouTube staat, wordt Bousakla met de dood bedreigd. Na lang overwegen heeft ze beslist klacht in te dienen.

Belga

De voorbije dagen raakte bekend dat in een liedje van de Antwerpse rapgroep Bagdad 2060 onder meer Mimount Bousakla bedreigd wordt met de dood. Ook de Antwerpse politie en enkele aanhangers van het Vlaams Belang, 'Vlaamsblokkers', worden op de korrel genomen.

De band zelf zegt dat ze het allemaal niet zo menen en dat het eigen is aan het rappen. Bousakla ziet dat anders. "Ik heb er even over nagedacht, maar ik neem dit toch niet", aldus de politica. "Het zijn duidelijke doodsbedreigingen. Ik ga zeker klacht indienen. Ik moet een afzonderlijke verklaring komen afleggen. Het kan niet zomaar opgenomen worden in het dossier waarin de andere klachten al worden onderzocht."

Dat het 'brave' jongens zijn, kan Bousakla niet meer tegenhouden. "Het kan zeer goed zijn dat het al een oud filmpje is en dat het brave jongens zijn. Dat wil ik zelfs best geloven, maar dat wil niet zeggen dat ze zomaar iemand met de dood mogen bedreigen. Ze moeten zich aan de regels houden", besluit Bousakla.

Hieronder het filmpje dat op videowebsite YouTube staat.

Bousakla dient klacht in tegen rappers: Bekijk de video