Mieke Vogels haalt scherp uit naar CD&V en Open Vld

Op een themadag van Groen! rond lokale politiek in Gent heeft partijvoorzitster Mieke Vogels fors uitgehaald naar CD&V en Open Vld. "Deze generatie CD&V en Open Vld-politici is kortzichtig en egoïstisch", klonk het.

Belga

BR>

"Dit land wordt niet slecht bestuurd, dit land wordt gewoon niet bestuurd", zo vatte Vogels haar indruk van de recente politieke gebeurtenissen samen. Vooral de CD&V moest het ontgelden. "De voorbije week leert dat het getalm van de CD&V stilaan noodlottig wordt voor de Belgische politiek", aldus Vogels.

"Kortzichtig en egoïstisch", zo bestempelde Vogels de huidige generatie politici van CD&V en Open Vld. "Er is veel geld in dit land, maar iets opzij leggen om het voor de komende generatie ook nog prettig te houden zit er absoluut niet in", zei Vogels.

Maar na de dosis kritiek haalde Vogels de loftrompet boven, weliswaar voor de eigen groene lokale mandatarissen. Ze gaf een uitgebreide bloemlezing van groenen die zich op lokaal niveau positief hebben laten opmerken. Die voorbeelden bewijzen volgens de voorzitster van de Vlaamse groenen dat Groen! "het verschil kan maken". Zij riep haar lokale partijleden op "uit hun kot te komen".