Vrouw en drie kinderen komen om bij ongeval in Leuven

Op de Herendreef in Leuven heeft zich zaterdagmiddag een dodelijk verkeersongeval voorgedaan. Daarbij zijn een vrouw en drie kinderen om het leven gekomen. Het gaat om een moeder, haar twee dochtertjes en een vriendinnetje, tussen de 11 en de 14 jaar oud.

Belga

Het ongeval gebeurde kort na de middag op het kruispunt van de Herendreef en de drukke Waversebaan. Een personenwagen kwam uit de Waversebaan en kwam in botsing met een pick-uptruck, die op de Herendreef reed.

De vier slachtoffers zaten in de personenwagen die werd aangereden. Volgens de getuigenverklaringen reed de pick-uptruck 70 à 80 kilometer per uur waar slechts 30 kilometer per uur is toegelaten. De truck zou ook een stopteken genegeerd hebben. De pick-up ramde daardoor de Volkswagen Polo in de flank. De twee inzittenden van de truck raakten slechts lichtgewond.

De inzittenden van de pick-uptruck zijn overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. Nadien zijn ze door de politie opgepakt met het oog op hun ondervraging. Daar moet onder meer uit blijken wie van de twee aan het stuur zat. Het Leuvense parket heeft ondertussen ook een onderzoeksrechter gevorderd. De kans bestaat dus dat de bestuurder van de pick-up voorgeleid wordt met het oog op zijn aanhouding, maar die beslissing is nog niet gevallen.