Beroemd Napolitaans restaurant sluit zijn deuren door afvalcrisis

Het beroemde restaurant Caruso van het hotel Vesuvio in Napels sluit zondag zijn deuren, wegens te weinig klanten door de afvalcrisis in de Italiaanse stad.

Belga

De sluiting van het restaurant staat symbool voor het slabakkende toerisme in de stad. De Caruso biedt een adembenemend uitzicht op de Golf van Napels en de Vesuvius en sluit zijn deuren voor onbepaalde tijd. Het restaurant zal occasioneel nog geopend zijn voor groepsreserveringen.

"Niemand wil nog naar Napels komen door de beelden van verloedering en afval op televisie", zegt de directrice van het hotel. "We hebben deze beslissing met pijn in het hart genomen, maar hadden geen andere keus", voegt ze eraan toe.

Het hotel Vesuvio, dat opgericht werd in 1882, moest de voorbije jaren door de problematiek constant prijsverlagingen doorvoeren. Zo kost een kamer van 250 euro in 2005 vandaag nog 160 euro.

Het afvalprobleem van Napels blijft intussen aanhouden. Bestaande vuilnisbelten zijn vol en verwerkingsinstallaties falen. Op het hoogtepunt van de crisis lag er in de Zuid-Italiaanse regio Campania ongeveer 110.000 ton afval in de straten.