Deghelt met persoonlijk record naar halve finales WK indoor

Adrien Deghelt (foto) heeft zich zaterdag op het WK indoor in het Spaanse Valencia rechtstreeks geplaatst voor de halve finales van de 60 meter horden.

Belga

Deghelt finishte in de eerste reeks als derde in een tijd van 7.73, een evenaring van zijn persoonlijk record. Enkel de vier beste van iedere reeks plus de vier beste verliezende tijden plaatsen zich voor de halve finale.

Deghelt had ietwat geluk met de reeksen: als een van de traagsten uit de competitie, was hij ingedeeld in baan 4 in een reeks waar slechts 2 lopers konden afvallen. Bovendien had hij nog een tragere collega in zijn reeks, de Braziliaan Anselmo Da Silva.

Ondanks een matige start nam Deghelt direct een optie op de halve finales. Hij kwam goed over de middelste horde en kon op het einde zijn plaats verzekeren. De reeks werd in 7.58 gewonnen door de Spanjaard Quinonez. De Duitser Blaschek kwam als tweede over de streep in 7.61 en ook Deghelt en de Slovaak Zlatnar konden zich kwalificeren voor de halve finales.

"Fysiek zat alles goed, maar op de eerste horde liet ik toch wat liggen. Daarom ben ik niet helemaal tevreden over deze wedstrijd, het kan nog wat beter. Maar ik ben natuurlijk tevreden voor mijn eerste wedstrijd op een wereldkampioenschap", vertelde Deghelt.

"Mijn doel voor de halve finale? Mijn persoonlijk record verbeteren. Mijn tweede race op een dag is altijd beter, ik wil zeker proberen om onder de 7.70 te duiken. Ik heb me opgetrokken aan de Spanjaard naast me, finalist op het WK in Osaka. Al moest ik die natuurlijk niet per se proberen bij te houden, zo sterk ben ik nog niet."

De halve finales starten zaterdag om 18u35, de finale is voorzien om 20u35.