Wist Lucy dat ze zou sterven?

“Hou je goed. Mij ga je niet meer zien.” Met die woorden nam Lucy Van Vlasselaer afscheid van haar collega’s voor ze op 31 december 2005 een week vakantie nam.

ksleurs

BR /> Vijf dagen later werd ze thuis in Schriek doodgestoken door haar ex Luc Liekens (44), die al vaker gedreigd had dat hij haar zou vermoorden.

Voor de collega’s van Lucienne ’Lucy’ Van Vlasselaer (38) was het vrijdag niet gemakkelijk om te komen getuigen. Lucy had hen verteld dat Luc haar met de dood bedreigde. En dat ze bang was dat hij haar kapot zou maken. Maar niemand had verwacht dat dat écht zou gebeuren.

“Lucy zei: het is te hopen dat ik u ooit nog terugzie. Een paar dagen later was ze dood”, vertelde collega Nicole aarzelend. “Ze had mij in december nog een brief laten lezen waarin stond dat ze van Luc veertien dagen de tijd kreeg om hem terug te nemen.”

Lucy werkte bij groente-inpakbedrijf Freshway in Sint-Katelijne-Waver. Ook Luc werkte daar een aantal weken. “Hij hield Lucy dan in de gaten”, vertelde collega Karin. “Ze moest het altijd melden als ze ergens heenging. Luc werd razend toen ze een keer naar het toilet ging zonder dat te zeggen.”

Een mannelijke collega kwam Lucy altijd ophalen om mee naar het werk te rijden. “Ik dronk bij haar een kopje koffie toen Luc eraan kwam. Hij riep dat hij ons allebei de keel over zou snijden. Sindsdien pikte ik haar op aan de kerk. Ik had helemaal geen relatie met Lucy. We waren gewoon collega’s, maar Luc geloofde dat niet.”

In december kwam Lucy bijna iedere dag huilend op haar werk. Tegen haar zoon Bjorne liet ze eens vallen dat hij de kinderen bij elkaar moest houden als er iets met haar zou gebeuren. Op 8 december sloot ze een uitvaartverzekering af. Tegen een vriendin had ze in de zomer al verteld dat ze dat van plan was omdat ze wilde voorkomen dat haar kinderen financieel in de problemen zouden komen.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio