Peperdure Halsketting gestolen op kunstbeurs Maastricht

Op de kunstbeurs TEFAF in Maastricht is donderdagmiddag een diamanten halsketting met een verkoopwaarde van 1,2 miljoen euro gestolen. De politie heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

ksleurs

BR />

Kort na de diefstal kon de politie twee vrouwen uit Mexico en een man uit Costa Rica aanhouden. Ze worden ervan verdacht dat ze iets met de verdwijning van het collier te maken hebben. Het sieraad is echter nog niet terecht. De halsketting is rond 1948 gemaakt door de Amerikaanse edelsmid William Ruser. De vrouwen toonden interesse voor een paar sieraden die in dezelfde vitrine lagen van een stand van een buitenlandse juwelier.

Halverwege het gesprek maakten zij een abrupt einde aan de ontmoeting en verlieten gehaast de stand. De standhoudster, die direct argwaan kreeg, bemerkte de verdwijning meteen. Bewakingspersoneel wachtte het drietal op bij de uitgang en droeg de verdachten over aan de politie. De TEFAF kon nog niet zeggen of er strengere maatregelen komen. Vermoedelijk zijn nog meer personen betrokken geweest bij de diefstal.