Gevel appartement weg na ontploffing

Vera, De Kattenmadam van de Rozemaai, raakte vrijdagavond ernstig gewond bij een ontploffing in haar appartement. Enkele buren die haar wilden helpen, raakten bevangen door de hevige rook. Bij de explosie werd de gevel van de flat bijna volledig op de straat geblazen.

De Karel Candaelstraat, parallel aan de Ekersesteenweg, werd vrijdag rond 21.10u opgeschrikt door een bijzonder krachtige knal. ”Ik was net met de hond gaan wandelen en stond nog wat te kletsen”, vertelt Sonja. ”De ontploffing gebeurde zo’n twintig meter van ons vandaan.” En dat in een flat op de tweede etage van het appartementsgebouw aan huisnummer 4.

Glas, gevelstukken en de inboedel waren naar buiten gevlogen. Daardoor raakten enkele geparkeerde wagens beschadigd. ”Er was ook brand”, weet Sonja. ”De bewoonster hing langs buiten aan haar keukenraam. Ze wilde naar beneden springen, maar we konden haar beletten dat te doen. Uiteindelijk hielp een man haar naar het raam van het aangrenzend appartement klimmen.”

Ondertussen hadden Casto en enkele andere bewoners de voordeur van het appartement ingebeukt. Ze probeerden het vuur te blussen met brandblussers en emmers water. De brandweer had na aankomst de vlammen zeer snel onder controle.

Bewoonster Vera is beter gekend als De Kattenmadam, omdat ze de zwerfkatten in de buurt te eten geeft. De vrouw werd met zware brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Ook Casto, Rik (hij redde de vrouw) en enkele anderen werden met rookintoxicatie afgevoerd.

Het getroffen appartementsgebouw werd tijdelijk en gedeeltelijk ontruimd, maar rond 22.15u mocht iedereen terugkeren naar zijn woning. De precieze oorzaak van de ontploffing is nog onduidelijk. Voortgaand op de geur die na de explosie in de buurt hing, had het iets te maken met gas.

Christophe MATTHIJSSENS

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio