Gemeente koopt jeugdhuis Den Daak

Duffel heeft het pand in de Handelsstraat 4 gekocht. Het gebouw doet sinds de jaren tachtig dienst als jeugdhuis en wordt gerund door de vzw Jongerencentrum Den Daak. Door deze aankoop is de toekomst van het jeugdhuis verzekerd.

Het betrokken pand werd vroeger gebouwd door de legendarische Duffelse wielrenner en tweevoudig Tourritwinnaar Louis Budts. Na zijn overlijden in 1977 kwam het gebouw in handen van Richard Schoeters en Louisa Aerts uit Lier. Die hebben het nu voor 212.000 euro aan de gemeente Duffel verkocht.

“De algemene toestand van het gebouw wordt als goed tot zeer goed omschreven en de dakconstructie, die is uitgebouwd tot een derde bouwlaag, werd onlangs nog gerenoveerd. Voor het gemeentebestuur heeft de aankoop uiteraard een uitzonderlijke gelegenheidswaarde vermits het gebouw grenst aan Cinema Plaza, wat ook eigendom van de gemeente is”, zegt schepen van Aankoopbeleid Luc Wuyts (CD&V).

Het gemeentebestuur blijft het pand verder ter beschikking stellen van het jongerencentrum Den Daak. Dit is een goede zaak voor de twee partijen, want voor beide valt de huurkost weg. Schepen Luc Wuyts maakte de belofte dat de gemeente zal investeren in de veiligheid van het gebouw. Hij laat binnenkort ook dubbel glas plaatsen aan de kant van de Handelsstraat.

CVRMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio