Iraanse volgt 'Stille Willy’ op

Sinds kort staat er een exotische schone frietjes te bakken in het frietkraam onder de Bonheidense kerktoren. Parvaneh Beleh­shoo nam de stiel over van Willy en Rosanne die stilletjes op rust gingen. De jonge vrouw met Iraanse roots spijst met plezier de hongerigen en verovert met even veel gemak de harten van de Bonheidenaars.

Parvaneh betekent Vlinder, een naam die goed bij de eigenares past. De nieuwe uitbaatster van het frietkraam op het Bonheidense kerkplein heeft een aanstekelijk enthousiasme en is een spraakwaterval. ”Voor een 23-jarige heb ik al wel wat werkervaring. Ik heb bij een bank gewerkt en zette mijn eerste stappen in de horeca bij het Leuvense Pasta&Basta. Toen ik daar werkte, groeide het idee om als zelfstandige te beginnen”, legt ze uit.

Toen het bekende Leuvense restaurant stopte, maakte Parvaneh haar dromen concreet. ”Een frietkraam beginnen leek me geweldig, en zo kwam ik terecht bij Willy en Rosanne. Ik ben komen kijken en ben verliefd geworden op het frietkraam, maar ook op het dorp. Ondertussen woon ik hier al”, lacht ze.

Voor de klanten die jarenlang hun bestelling plaatsten bij ’Stille Willy’, was de jonge verschijning een verrassing. ”Ik vind het geestig. Een frietkraam is zo typisch Vlaams. Misschien waren er wel klanten die vonden dat het plaatje niet klopte, maar iedereen is echt tof. Ik vind het niet leuk als mensen lang moeten wachten voor hun bestelling, maar mijn klanten stellen me gerust. Misschien heb ik de stiel wat onderschat, maar ik leer snel”, vertelt ze. Parvaneh weet wat ze wil en wil daar gerust hard voor werken. ”De eerste weken had ik rugpijn, maar ik sta mijn mannetje. Dankzij mijn mama groeide ik op tot een onafhankelijke, ondernemende vrouw en daar ben ik erg blij om”, luidt het.

Mama’s hulp

Parvaneh krijgt ’s avonds hulp van mama Mahnaz; moeder en dochter zijn twee handen op een buik. ”Mijn mama is er een uit de duizend. We lachen veel tijdens het werk. We houden allebei van koken. Bij haar komen er vaker Iraanse gerechten op tafel, maar die zijn tijdrovend. Thuis kook ik evenveel Iraans als Vlaams. Ik hou van een snelle keuken. Dat maakt dat ik hier op mijn plaats ben”, lacht ze.

Iris RITS

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio