Vlaams Belang houdt optocht in Mechelen tegen islamisering

Vlaams Belang houdt dinsdagavond op de Zandpoortvest een optocht tegen de islamisering van Europese steden. Van het stadsbestuur krijgt de partij geen toelating om door het centrum te trekken.

”Het is dinsdag precies vier jaar geleden dat een islamitische aanslag in Madrid aan meer dan tweehonderd mensen het leven kostte. Aangezien Mechelen een belangrijke Spaanse gemeenschap telt, wil het Vlaams Belang deze aanslag op een strijdbare manier herdenken”, zegt Mechels fractieleider Frank Creyelman. ”We wijzen tegelijk op de sluipende islamisering van onze Europese steden, die ook in Mechelen aan de orde is.”

Vlaams Belang wilde aanvankelijk van het Rode Kruisplein naar de IJzerenleen stappen. ”Wij mogen de binnenstad evenwel niet in voor een vreedzame demonstratie tegen wat door vele stadsgenoten als een van de grootste bedreigingen van deze eeuw wordt beschouwd. We zouden moeten wegkruipen op de parking van de Nekkerhal. Dat is onaanvaardbaar. Daarom zullen wij onze manifestatie naast de gebouwen van de Katholieke Hogeschool Mechelen houden. Vanaf 20u zijn er toespraken van Filip Dewinter en mezelf”, besluit Creyelman.

SVH

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio