Horito start opleidingen voor bedrijven en openbare besturen

Het Centrum voor Volwassenonderwijs (CVO) Horito start in april met de eerste opleidingen binnen de Horito Business School (HBS) en Horito Openbare Sector (HOS). Deze twee nieuwe instellingen zetten korte opleidingen op maat op, op vraag van ondernemingen en openbare besturen.

Uit de contacten tussen het Turnhoutse CVO ­Horito en de bedrijfswereld rijpte geleidelijk aan het idee om een aparte onderwijsinstelling in het leven te roepen voor ondernemingen. “Een aantal grote bedrijven zag wel potentie in de opleidingen, maar vond de lange duur niet zo geschikt”, zegt directrice Ann De Maeyer. “Daarom pakken we met HBS en HOS uit met korte, maar krachtige opleidingen.”

De achtergrond is dat het CVO genoeg onderwijscapaciteit in huis heeft. Maar om de opleidingen specifiek op de noden van bedrijfswereld en openbare besturen af te stemmen, trekt Horito bijkomend externe experten aan. Zo kunnen HBS en HOS zich flexibel opstellen.

Zo start de Horito Business School in april met de korte opleidingen ‘balans lezen voor niet-­specialisten’­ en ‘budgetteren voor KMO’s’, terwijl HOS ‘lastige burgers aan de balie’ en ‘personeelstevredenheid meten’ brengt.

“De bedoeling is om in het nieuwe schooljaar in september met opleidingen te starten die echt op maat van de noden van de bedrijven en besturen zijn”, zegt Ann De Maeyer.

HO

www.horito.be

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio