Chauffeur bedreigt motorrijder met alarmpistool

Seppe D. (21) uit Rijkevorsel richtte op 15 maart 2007 in Hoogstraten een pistool op een motorrijder uit Minderhout (Hoogstraten). De jonge dader riskeert een gevangenisstraf van tien maanden.

Seppe D. reed op 15 maart vorig jaar in de Minderhoutsestraat met zijn Volkswagen Golf met gedoofde lichten. De motorrijder uit Minderhout kwam op zijn weg de auto tegen. Hij knipperde met zijn lichten om de bestuurder van de auto erop attent te maken dat hij zijn lichten niet had ingeschakeld. Op dat moment snokte Seppe D. aan zijn stuur waardoor de motorrijder naar de berm moest uitwijken.

De motorrijder wilde weten wat de chauffeur bezielde en stoof hem achterna. In de ­Heilig Bloedstraat in Hoogstraten stopte Seppe D. en richtte hij een pistool op de motorrijder. Die maakte zich zwaar onder de indruk uit de voeten. ”De man was zwaar in shock. Zijn leven is nadien drastisch gewijzigd”, meende de advocate van de motorrijder.

In Merksplas liep Seppe D. dezelfde avond tegen de lamp. De politie vond in zijn auto het alarmpistool, restanten van speed en een weegschaal. Het Openbaar Ministerie vroeg om de jongeman tot een effectieve gevangenisstraf van tien maanden te veroordelen.

”Zijn gedrag was onaanvaardbaar. Tijdens het incident was de familie van zijn toenmalige partner hem aan het stalken”, zei meester Rudi Van Gompel, de raadsman van Seppe D. ”Hij is intussen vader geworden en heeft zijn gedrag gewijzigd.” Vonnis op 4 april.

BVDL

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio