Finse blokhut van sauna brandt uit

In sauna De Hoeve in Schoonbroek (Retie) brandde vrijdag een Finse blokhut uit. De blokhut stond achteraan in de tuin van het saunacomplex. Vermoedelijk ontstond de brand door de speksteenkachel in het gebouwtje.

Sauna De Hoeve in de Nonnenstraat in Schoonbroek is een openbare sauna. Naast verschillende saunamogelijkheden in de hoeve zelf, kunnen bezoekers ook terecht in een Finse blokhut achteraan in de tuin. “De houten blokhut heeft een Finse speksteenkachel”, vertelt Tom Gys, een van de zaakvoerders. “Ik had het vuur van de kachel aangewakkerd, toen klanten iets later riepen dat de hut in brand stond. In de blokhut was gelukkig niemand aanwezig. Zelf heb ik met een brandblusser geprobeerd om het vuur te doven. Maar door de aanwezigheid van droge houtblokken waren de vlammen veel te hevig.”

Brandweerkorpsen uit Arendonk en Mol waren snel ter plaatse. “Even was er gevaar dat de brand zou overslaan naar nabijgelegen gebouwen”, zegt Filip Kennis van de Molse brandweer. “Maar dat hebben we kunnen vermijden. Vermoedelijk zijn enkele gensters van de speksteenkachel de oorzaak van de brand.” Heel het gebouwtje brandde uit. Maar de sauna blijft open, de gasten kunnen nog terecht in het hoofdgebouw.

FrSt

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio