Herentalse kookpotten in Duitse handen

De Duitse firma Zwilling AG neemt kookpottenfabrikant Demeyere uit Herentals over. De Duitsers waren vragende partij om de toptechnologie binnen te rijven. Voor de arbeiders en het management verandert er niets. Maar de kookpotten van Demeyere krijgen nu wel een afzetgebied in honderd landen.

BR /> Zowat elke topchef in ons land hanteert de kookpotten van Demeyere. Zelfs het koningshuis kent de kwaliteit van de kookpotten en pannen uit Herentals. De firma is niet weinig fier op haar brevet hofleverancier. De kwaliteit van de producten drong ook door tot in Duitsland en dat leidde recent tot een aanzoek.

”Wij waren absoluut niet te koop”, zegt zaakvoerder Maurits Demeyere. Maar nadat de Herentalse kookpotfabrikanten van hun verbazing waren bekomen, gingen ze toch in op het overnamevoorstel. ”Zwilling was vooral geïnteresseerd in onze unieke kennis. We gingen niet over één nacht ijs, maar deze overname betekent het beste voor de toekomst.”

Vlaams bedrijf

De zaakvoerder laat er geen twijfel over bestaan dat Demeyere een Vlaams bedrijf blijft. ”We kregen voldoende garanties. Het management blijft behouden. Dat betekent dat mijn zoon en ik ook in de toekomst het bedrijf blijven leiden. De 60 personeelsleden reageerden positief op de overname. Ik verwacht zelfs dat het op het vlak van werkgelegenheid een positief verhaal wordt. De voorbije weken namen we nog zeven mensen in dienst en dat gebeurde in overleg met Zwilling.”

De overname biedt volgens Maurits Demeyere een unieke kans om te groeien. ”De uitbouw van het merk Demeyere is gegarandeerd. Het kenniscentrum blijft in België en de afzetmarkt wordt veel groter.”

”Wij verkochten onze producten in dertig landen. In de toekomst krijgen we toegang tot de afzetmarkt van Zwilling en dan praten we over 100 landen. In Duitsland waren we al aanwezig op de professionele markt maar nog niet in de kleinhandel. Vanaf nu wel.”

Alex KESTENS

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio