Tieners in aparte bib

Print
Brecht -

In de Dorpstraat in Sint-Lenaarts is Ben Vandeloock (39) een trotse bibliothecaris. Zopas opende zijn kleuter- en tienerbibliotheek. Kinderen van tekenacademie IKO uit Brecht zorgden voor nieuwe wegwijzers in de bibliotheek.

BR />

“Het is eigenlijk banaal begonnen. Ik kreeg mijn boeken niet meer geplaatst. Er was gewoon gebrek aan ruimte”, begint Ben. “Vroeger deed deze ruimte dienst als cinema. Een grote ruimte dus, die nu is omgevormd tot tienerbibliotheek. De nieuwe kleuterbibliotheek was vroeger het praatcafé van vzw De Kar. Het is vrij uniek. De meeste bibliotheken werken met een leeshoek voor kleuters of tieners. Wij werken met twee aparte lokalen. De kleuters kunnen lezen, tekenen of spelen. Er is een bak met prentenboeken waar ze lekker in kunnen grabbelen. Voor de tieners is er ook een apart lokaal. De computer geeft hen de kans om het internet te gebruiken.”

De wegwijzers komen van kinderen van de tekenacademie. Ze hangen in de hele bibliotheek. Als dank kregen de kinderen een verzameling kunstboeken. “Tijdens de jeugdboekenweek kunnen kinderen komen knutselen of meedoen aan een wedstrijd. En natuurlijk komen genieten van onze twee unieke lokalen.” Burgemeester Luc Aerts (CD&V) en schepen van Bibliotheek Walter Van Puymbroek (sp.a) mochten de lintjes doorknippen. In zijn toespraak benadrukte de burgemeester het belang van lezen.

TVs

Bibliotheek, Dorpstraat 60, Sint-Lenaarts 03-313.69.44
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio