Beiaardschool draagt beheer over aan stad

Print
Mechelen - De raad van beheer van de Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn heeft unaniem beslist om de inrichtende macht van de school over te dragen aan de stad. Volgende week zet de Mechelse gemeenteraad het licht op groen.
BR />

“Met de overdracht willen wij de toekomst van de Beiaardschool verzekeren en nog versterken”, zegt cultuurschepen Frank Nobels (CDO). De Beiaardschool wordt, na de Academie voor Beeldende Kunsten en het Stedelijk Conservatorium, de derde pijler van het deeltijds kunstonderwijs in de stad. “De principiële goedkeuring houdt wel in dat het personeel behouden blijft onder hetzelfde statuut en dat de werkingsmiddelen van het ministerie van Opvoeding blijven doorgestort naar de vzw.

De vzw Beiaardschool blijft bestaan en zal onder meer de grote manifestaties zoals de Koningin Fabiolawedstrijd en de Masterklasse, blijven organiseren. Belangrijk is ook dat bij de overdracht de schooldirecteur, Jo Haazen, zijn autonomie blijft behouden op het artistieke en pedagogische vlak en het personeelsbeheer.”

Voorlopig blijft de school in ’t Schipke gehuisvest. “Dit gebouw blijft het uithangbord van de internationale school. Een werkgroep gaat zich in de toekomst buigen over een alternatieve vestigingsplaats. Met de overheveling willen we ook een administratieve ondersteuning geven aan de Beiaardschool. Daarmee ontlasten wij de directeur, waardoor die zich nog meer kan bezighouden met de professionalisering van de school”, aldus Frank Nobels.

LDN, SVH

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio