25 jaar opsluiting voor Nikki Jorens

25 jaar opsluiting voor Nikki Jorens

25 jaar opsluiting voor Nikki Jorens

Print
Kontich - Het Limburgse assisenhof heeft de 34-jarige Annik Jorens uit Kontich donderdagavond na ruim twee uur beraadslaging veroordeeld tot 25 jaar opsluiting voor de moord op haar 31-jarige vriend Danny Van Aelst op 24 december 2004 in Kontich.
De openbare aanklager had een gevangenisstraf van 28 jaar tegen Jordens gevorderd, rekening houdend met haar gunstig strafrechterlijk verleden en haar moeilijke jeugd.

Bij de bepaling van de strafmaat hield het assisenhof rekening met bovenvermelde verzachtende omstandigheden. Maar ook het feit dat Jorens niet de materiële uitvoerster van de feiten was en de nabestaanden al vergoedde, stemde het assisenhof tot enige mildheid. Dat gold ook voor haar onberispelijke levenswijze ten tijde van haar voorlopige invrijheidstelling.

Anderzijds rechtvaardigde voorzitter Camiel Liesens de zwaarte van de straf ook door te verwijzen naar de belangrijke rol die Jorens speelde bij het plegen van de feiten en haar sluwheid en geraffineerdheid bij het voorbereiden van de moord en bij het overhalen van uitvoerder Tom Van Eester om de feiten te plegen.

Jorens stond de afgelopen week voor een tweede keer terecht wegens de moord op Van Aelst, ditmaal voor het Limburgse assisenhof. Omdat het hof van cassatie het arrest van het Antwerpse assisenhof verbrak, diende de zaak wat de strafmaat voor Jorens betreft, gedeeltelijk overgedaan te worden in Tongeren. Jorens werd in maart van vorig jaar in Antwerpen tot 28 jaar opsluiting veroordeeld. Haar cassatiearrest bracht haar drie jaar strafvermindering op.

Assisenvoorzitter Camiel Liesens drukte zijn hoop uit dat Jorens zou inzien dat ze schuldig is aan één van de zwaarste misdrijven van deze maatschappij. Liesens zei voorts dat Jorens, ondanks haar opvoedingssituatie, verantwoordelijk is en blijft voor haar eigen daden en dat ze haar tijd in de gevangenis moet benutten om inzicht te krijgen in zichzelf en in haar problemen.

De enige waarneembare reactie van de kant van Jorens was een snijdend gebaar met de pink over haar keel.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio