Belgische bokser op Olympische Spelen, 16 jaar na Abdel Wahhabi?

Print
Zestien jaar na Abdel Wahhabi kent ons land misschien opnieuw een bokser op de Olympische Spelen: Michel Garcia-Sanchez. De 17-jarige Belg neemt dit weekend deel aan een preolympisch bokstoernooi in het Italiaanse Pescara. De vorige Belgische bokser op de Olympische Spelen was Abdel Wahhabi in 1992 in Barcelona.
Michel Garcia-Sanchez bokst sinds 2006 en is de zoon van Julio Garcia, in 1988 nog Belgisch kampioen bij de supervedergewichten. "Eerst dacht ik dat het een grap was toen ze me voor de eerste keer spraken over de mogelijkheid om Michel voor dit toe
Voor een ticket voor de Olympische Spelen zou Michel Garcia de finale moeten bereiken in zijn categorie (-64 kg), geen sinecure gezien er 260 boksers aanwezig zullen zijn op het toernooi. Europa stuurt negen boksers per categorie naar de Olympische Spelen in Peking in 2008, waarvan vijf zich al plaatsten op de Wereldkampioenschappen voor amateurs in Chicago. De overige vier Europese deelnemers zijn de finalisten van twee preolympische toernooien, één in Pescara en het andere in Athene.

De tegenstand is niet van de minste - onder de boksers zijn er ook verscheidene die meer dan honderd kampen op hun actief hebben - maar toch vreest Marco Giuliani, voorzitter van de franstalige boksliga niet. "Wat er ook gebeurt, dit toernooi geldt sowieso als een ervaring voor hem. We hopen uiteraard het beste. Als hij zich plaatst, zou dat een stunt van formaat betekenen."

Michel Garcia-Sanchez, Belgisch kampioen bij de junioren, is in twaalf kampen ongeslagen. Hij won elf keer en kampte één keer onbeslist.
Nu in het nieuws