Georgië en Rusland zetten dooi relaties in

Print
De Russische president Vladimir Poetin en zijn Georgische ambtsgenoot Mikhaïl Saakasjvili hebben donderdag de dooi ingezet van hun al vier jaar bevroren verhouding. Ze deden dat met de aankondiging dat de vluchten tussen Moskou en Tbilissi hervat worden.
Poetin ontving Saakasjvili in zijn residentie in Novo-Ogarevo, nabij Moskou. De Russische staatsleider sprak van een "tendens tot verbetering" van de relatie. "Wij willen nieuwe energie geven aan onze relaties of ze van nul weer opstarten", beaamde Saakasjvili die Poetin uitnodigt in Georgië "wanneer hij eerste minister is", een post die Poetin wil na zijn vertrek uit het Kremlin in mei.

Als teken van de verbeterde relatie kondigde het Russische ministerie van transport een Russisch-Georgisch akkoord aan over de hervatting van de luchtverbinding tussen beide landen, die in oktober 2006 werd stopgezet. Ten laatste binnen twee weken zullen er opnieuw vluchten zijn.

De herneming van de vluchten is een eerste stap in het opheffen van het economische embargo dat Rusland Tbilissi sinds 2006 heeft opgelegd.
Nu in het nieuws