Belgische zaalvoetballers oefenen tegen Hongarije

Print
Als laatste voorbereiding op het WK-kwalificatietoernooi, dat van donderdag 28 februari tot zondag 2 maart in Roemenië plaatsvindt, speelt het Belgisch zaalvoetbalteam dit weekeinde twee oefeninterlands in en tegen Hongarije. Dat gebeurt opnieuw met een verzwakte selectie.
Bondscoach Benny Meurs is niet te spreken over de onbeschikbaarheid van een aantal spelbepalende spelers. "Sababti, Corens, Harram en Bali zijn er niet bij omdat ze geen verlof krijgen. El Haoual trouwt op 1 maart en Aabbassi werd door zijn clubmanager niet vrijgegeven. Bij de min 21-jarigen ontbreekt Errahmouni omdat zijn club een bekerwedstrijd (kwartfinales) niet naar een andere datum kan of wil verplaatsen. Bovendien vergadert de naturalisatiecommissie pas in april, zodat zowel Zico als Rosa Lima (A21 Charleroi) pas dan officieel Belg zijn. Dat heeft allemaal te maken met de maandenlange politieke impasse. Door al die onvoorziene omstandigheden dreigt een schitterend uitgebouwde voorbereidingscampagne, uiteindelijk toch nog op een fiasco te kunnen uitlopen. Al durf ik stellen dat ook nu de tweede ronde halen, nog best mogelijk is," zegt een toch ontgoochelde Benny Meurs.

De selecties met hun technische staf en begeleiding vertrokken donderdag naar Hongarije. Vrijdag wordt er in Mor gespeeld, zaterdag in Gyarszentinvan. De beloften spelen telkens om 17u00, de A-selectie om 19u00. Europa krijgt zes plaatsen op het Wereldkampioenschap in Brazilië (15 november - 7 december). Tot die zes teams komt de UEFA middels twee kwalificatiesronden. In de eerste kwalificatieronde worden volgende week tien toernooien georganiseerd. De tien toernooiwinnaars en de twee beste tweedes betwisten binnen een maand de tweede en beslissende kwalificatieronde. Daarin nemen twee teams met heen- (tussen 31/03 en 02/04) en terugwedstrijd (tussen 14/4 en 16/6) het tegen elkaar op.
Nu in het nieuws