Kamer keurt wettelijke regeling voor uitbreiding stookoliefonds goed

Print
De Kamer heeft donderdag vrijwel unaniem een wetsvoorstel goedgekeurd dat de regeling die de regering uitwerkte rond de uitbreiding van het stookoliefonds een wettelijke basis geeft. De meerderheid verwierp wel een amendement van de sp.a om de uitbreiding nog interessanter te maken.
De regering keurde op 11 januari de uitbreiding van het stookoliefonds per kb goed. Aangezien de Raad van State er omwille van de rechtszekerheid op aandrong om de regeling een wettelijke basis te geven, goot de huidige coalitie het kb in een wetsvoorstel. De tekst kreeg donderdag in commissie en plenaire vergadering al groen licht.

De regering besliste begin dit jaar om 30 miljoen euro extra vrij te maken voor de uitbreiding. Die houdt in dat meer mensen dan voorheen een beroep kunnen doen op het stookoliefonds en dat ook de tussenkomst zelf wordt verhoogd.

De regeling voorziet dat facturen vanaf januari dit jaar kunnen worden ingebracht. Wie voor de winter of in december stookolie heeft ingeslagen, kan dus niet rekenen op een tussenkomst. Daarom diende sp.a-Kamerlid Dalila Douifi een amendement in om terug te gaan tot september 2007. De meerderheid stemde haar tekstaanpassing echter weg.

Tijdens het plenaire debat deed de oppositie lacherig over het feit dat de eerste echte beslissing van de interim-regering al meteen voor juridische problemen zorgt.
Nu in het nieuws