Tegenstanders nieuw stadion verwijten Club foute voorlichting

Print
De tegenstanders van de bouw van een nieuw voetbalstadion in Loppem bij Zedelgem, vertegenwoordigd in de actiegroep Witte Pion, verwijten in een open brief Club Brugge de buurt foutief voor te lichten. Ze hebben negen misvattingen ontdekt in een brief die Club Brugge naar de bewoners van Zedelgem stuurde.
Volgens de Witte Pion kunnen een aantal feiten zwart op wit worden weerlegd. Volgens de actiegroep is de ontsluiting ontoereikend. Dat blijkt uit een studie van de politie. Het extra openbare vervoer waarop Club Brugge rekent, is nog niet voorzien door de overheid. De verhoging van de grond- en huisprijs komt er volgens de omwonenden enkel als Uplace en Club Brugge daar zelf voor zullen zorgen. Volgens de Witte Pion verkondigt Club Brugge dat het stadion volledig door de privé zal worden betaald. Maar daarbij houdt ze volgens de tegenstanders geen rekening met de investeringen in wegen en politie.

De Witte Pion noemt ook de 1.200 jobs in het winkelcentrum en stadion een drogreden. Volgens de omwonenden gaat het niet om voltijdse jobs.

De omwonenden wijzen erop dat ze destijds in Loppem gingen wonen omwille van de rust en het landelijke karakter. De gemeenteraden van Oostkamp en Zedelgem formuleren donderdagavond een advies aan de Vlaamse regering over het nieuwe stadion.
Nu in het nieuws