Terreurnetwerk: federaal en Brussels parket en politie bekijken info

Print
Het federaal parket, de politie en het parket van Brussel hebben donderdagmorgen op een coördinatievergadering de informatie onder de loep genomen over het terreurnetwerk dat begin deze week in Marokko werd opgerold. Dat heeft minister van Justitie Jo Vandeurzen donderdag tijdens het vragenuurtje in de Kamer verklaard. Volgens hem waren de Belgische veiligheidsdiensten niet betrokken bij de ontmanteling van het netwerk.
In antwoord op vragen van Filip De Man (Vlaams Belang), Jean-Luc Crucke (MR) en Raf Terwingen (CD&V/N-VA) liet de CD&V-minister weten nog niet veel te kunnen zeggen over de berichten rond het netwerk. Hij kreeg bevestiging van het nieuws via de Belgische diensten. Daaruit blijkt dat drie van de gearresteerde Marokkanen over de dubbele nationaliteit beschikken (Belg-Marokkaan). De leider van het netwerk kreeg in juni 2000 de Belgische nationaliteit.

Vandeurzen deelde ook nog mee dat het federaal parket, het parket van Brussel en de politie donderdagmorgen op een coördinatievergadering de informatie hebben bekeken. Hij voegde er meteen aan toe voorlopig over niet meer informatie te beschikken.
Nu in het nieuws