Olieprijs opnieuw onder de 100 dollar in New York

De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag in New York lichtjes teruggelopen, na zijn record van woensdag van meer dan 100 dollar. Verwacht werd dat de Amerikaanse oliereserves opnieuw zouden toenemen.

Rond 14.05 uur GMT, daalde de prijs voor een vat "light sweet crude" met levering in april op de New York Mercantile Exchange (Nymex) met 69 dollarcent, tot 99,01 dollar. De krachtmeting tussen ExxonMobil en Caracas, het geweld in de Nigerdelta en de hypothese dat de Organisatie van Olie Exporterende Landen (Opec) de productiequota niet zal verhogen, vormden de aanleiding voor speculanten om zich op de olie te richten, nu de aandelenmarkten onregelmatig zijn.

"We gaan er nog steeds van uit dat enkele slechte economische indicatoren de angst voor een recessie zouden kunnen aanwakkeren en op de olieprijzen zouden kunnen wegen", lieten analisten van BMO Capital weten.

De Opec-prijs voor ruwe olie haalde woensdag een nieuw record met 94,23 dollar (64,29 euro), zo meldde het secretariaat van de organisatie donderdag in Wenen.

Nu in het nieuws