Nieuwe toeristische balie in Centraal Station van Antwerpen

Toeristen die in het Centraal Station van Antwerpen passeren om een bezoekje te brengen aan de Scheldestad, zullen er niet omheen kunnen. Het station heeft sinds donderdag een nieuwe toeristische infobalie waar bezoekers terecht kunnen voor allerlei informatie over Antwerpen en haar bezienswaardigheden. De balie werd donderdag officieel ingehuldigd door de Antwerpse schepen voor Cultuur en Toerisme Philip Heylen.

De stad beschikt over twee toeristische infobalies. Een balie is al lang gehuisvest op de Grote Markt, maar de locatie van de andere balie is in 18 jaar tijd liefst vier keer gewijzigd. Met de intrek in het nieuwe paviljoen in het station komt daar nu een einde aan. "Vanaf nu kunnen we de toeristen met open armen ontvangen", sprak schepen Heylen.

Het paviljoen werd van een sas voorzien zodat de bezoekers zo weinig mogelijk hinder ondervinden van het lawaai en de koude in het station. De balie is 7 dagen op 7 open en wordt bemand door twee medewerkers. Om dat te kunnen realiseren zal de stad drie extra baliemedewerkers aanwerven. De stad wil nu ook bekijken hoe het toeristische onthaal in andere stadsdelen georganiseerd kan worden.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio