Picqué positief over uitwisseling arbeidskrachten met Vlaanderen

Print
Brussels minister-president Charles Picqué reageert positief op de vraag naar meer uitwisseling van arbeidskrachten tussen Brussel en Vlaanderen. Dat laat Picqué donderdag weten in een mededeling. Vlaams minister-president Kris Peeters zei onlangs dat Vlaanderen 50.000 arbeidskrachten wil lokken om het tekort op de Vlaamse arbeidsmarkt op te vullen.
De Brusselse minister-president heeft "positief gereageerd op dit verzoek" en stemt in met een versterkte samenwerking tussen de Brusselse, Vlaamse en Waalse arbeidsmarkt. Picqué zegt dat hij op die manier de mobiliteit van de werkzoekenden wil verbeteren, zowel wat betreft tewerkstelling en beroepsopleiding, als op het vlak van vervoer.

Het Brussels gewest kreeg enige tijd geleden een uitnodiging van Vlaanderen om over de kwestie rond de tafel te zitten. Brussel stuurde donderdag een koerier om die uitnodiging positief te beantwoorden, luidt het donderdag op het kabinet van Picqué. In de mededeling luidt het dus dat er "contacten komen tussen de minister-presidenten, de ministers van Tewerkstelling, Mobiliteit en Beroepsopleiding".

Het Brussels gewest heeft, om die ontmoeting goed te kunnen voorbereiden, wel nog enkele vragen voor Vlaanderen. Zo vraagt het zich af in welke sectoren Vlaanderen arbeidskrachten nodig heeft, welke de gezochte opleidingsprofielen (diploma's, talenkennis, enz.) zijn en wat de eventuele problemen zijn qua mobiliteit en bediening door het openbaar vervoer.

Charles Picqué vraagt zijn Vlaamse ambtgenoot ook naar een tijdschema van de werkzaamheden.
Nu in het nieuws