Britse politici willen dat "Diana-circus" stopt

Print
Na de opzienbarende uitspraken van Mohammed al Fayed vragen Britse politici dat er een einde wordt gemaakt aan het onderzoek naar de dood van prinses Diana en haar minnaar Dodi al Fayed. "Het is pure tijd- en geldverspilling", aldus Hogerhuis-lid George Foulkers donderdag in The Times.
"De ongewone verklaringen van de vader van Dodi maandag hebben het onderzoek in 'een circus' veranderd. De voorzitter van de rechtbank, Scott Baker, moet ernstig overwegen om het onderzoek te stoppen", aldus Foulkes, die ook lid is van de parlementaire onderzoekscommissie die toezicht houdt op de veiligheidsdiensten. De Egyptische warenhuiseigenaar noemde onder andere prins Philip, de echtgenoot van de Queen, een "nazi" en beschimpte het koningshuis als "Dracula-familie".
Baker wees de eis af. Het onderzoek zal zoals gepland verdergezet worden, zo zei hij.

De dag voordien getuigde de toenmalige chef van de buitenlandse inlichtingendienst MI6, Richard Dearlove. Hij verwierp de beschuldigingen van al Fayed als zou de geheime dienst op vraag van het koningshuis Dodi en Diana in augustus 1997 bij een ongeval "uit de weg geruimd" hebben.

Het gerechtelijk onderzoek loopt sinds oktober en zal zes maanden duren. Het onderzoek naar de dood van de prinses kostte al meer dan acht miljoen euro. Eerder kwam de Franse politie al tot de bevinding dat Henri Paul, de chauffeur van Diana, die fatale nacht teveel gedronken had en te snel reed. Hij kwam eveneens om bij het ongeval.
Nu in het nieuws