Heeft McCain zijn eigen Monica Lewinsky?

Heeft McCain zijn eigen Monica Lewinsky?

Heeft McCain zijn eigen Monica Lewinsky?

Print
De topkandidaat van de Republikeinse Partij in de race naar het Witte Huis en koploper in de voorverkiezingen heeft donderdag een bericht in de krant New York Times (NYT) ontkend, als zou hij acht jaar geleden een affaire met een lobbyiste hebben gehad.
Op gezag van anonieme vroegere medewerkers had de NYT gemeld dat toen McCain acht jaar geleden ook een gooi deed naar het hoogste staatsambt, zijn adviseurs zich zorgen maakten over een romance met de ondertussen veertigjarige Vicki Iseman en hebben ingegrepen om de senator "tegen zichzelf te beschermen". De Republikein heeft zich volgens de krant toen in het openbaar met de vrouw vertoond en met haar vliegreizen gemaakt. De senator zetelde toen ook in de senaatscommissie voor economie, waar de lobbyiste probeerde politici gunstig te stemmen voor telecombedrijven.

McCain (71) zei donderdag dat Iseman niet meer dan een "vriendin" was, die hij een paar maand geleden voor het laatst heeft gezien. Zij heeft in geen geval een voorkeursbehandeling gekregen. "Hopelijk is de zaak hiermee opgelost en van de baan", zei de Republikeinse "hopeful" op een persconferentie. Hij voegde eraan toe maanden aan een stuk vragen van de NYT daaromtrent te hebben beantwoord en noemde de publicatie een "zeer ontgoochelende gebeurtenis".

Ook zijn echtgenote Cindy, die aan zijn zijde was toen McCain verslaggevers te woord stond, zei "zeer ontgoocheld" te zijn in de krant.

De NYT meldde zelf dat ook Iseman had ontkend een ongepaste relatie met de senator uit Arizona te hebben gehad.
Nu in het nieuws