Nieuw justitiepaleis van Luik is in lente van 2010 af

Print
De bouwwerken aan het nieuwe justitiepaleis van Luik zullen in april 2010 klaar zijn, zo heeft federaal minister Didier Reynders (MR), die onder meer bevoegd is voor de Regie der Gebouwen, donderdag bevestigd. De minister was donderdag in Luik en bezocht er ook de werf van het station voor de hogesnelheidstreinen.
De bouw van het justitiepaleis begon in september 2005. De ruwbouw van vijf van de zes gebouwen is voltooid en de afwerking is aan de gang. De totale kostprijs van het complex, met een oppervlakte van 46.000 vierkante meter, bedraagt 59 miljoen euro.

Het treinstation op het terrein (gare du Palais) wordt gerenoveerd voor een bedrag van 5,5 miljoen euro en deze werken, die nog van start moeten gaan, zouden ook in de lente van 2010 klaar zijn. Het hst-station "zou in de lente van 2009 ingehuldigd moeten worden", zei Reynders, die ook gemeenteraadslid is in Luik, waar de liberale partij MR in de oppositie zit. Hij betreurde dat het stadsbestuur van Luik nog niet duidelijk had laten weten wat het met de stationsomgeving wil doen.
Nu in het nieuws