Obama wint Democratische primaries in buitenland

Print
De zwarte senator Barack Obama heeft nu ook de voorverkiezingen, die de Democratische partij in het buitenland heeft georganiseerd, gewonnen, zo heeft de betrokken partijinstantie ("Democrats Abroad" of DA's) donderdag bekendgemaakt. Er is ook in België gestemd.
In het kader van de vierjaarlijkse race naar het Witte Huis organiseerde de Democratische Partij naar eigen zeggen voor het eerst een primary bij de Amerikanen die in het buitenland leven. Zij konden persoonlijk, via het internet, per fax of via de post hun voorkeur voor een kandidaat aangeven.

De in het buitenland vertoevende Amerikanen gelden daarbij als een virtuele 51ste staat en sturen zelfs 22 afgevaardigden naar de partijconventie van eind augustus in Denver.

In het kader van de primary voor de DA'S waren er in 34 landen over de hele wereld "stemcentra". In Belgie konden de Democraten persoonlijk komen stemmen op 5 februari in Hotel Conrad te Brussel, waar ter gelegenheid van "Super Tuesday" een verkiezingsevenement voor Amerikanen plaatsvond, en op 10 februari in The Coffee Shop in Brussel.

Bovendien hielden de Democraten op 6 februari in Brussel een regionale caucus voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika.
Nu in het nieuws