Jean Sarkozy kandidaat bij gemeenteraadsverkiezingen in Neuilly

Print
Na een scenario dat een Hollywoodthriller waard was, heeft Jean Sarkozy, de 21-jarige zoon van de Franse president, bekend gemaakt dat hij opkomt bij de gemeenteraadsverkiezingen in de residentiële Parijse voorstad Neuilly-sur-Seine.
In een interview dat donderdag gepubliceerd werd in Le Figaro zei Jean Sarkozy: "Ik ben kandidaat omdat ik voel dat de tijd gekomen is om mij te wijden aan een stad die ik uit het hoofd ken en waar ik van hou".

Als Jean Sarkozy op 9 en 16 maart de verkiezingen in Neuilly-Zuid wint, dan is hij een jaar eerder dan zijn vader om zijn politieke carrière te starten. Nicolas Sarkozy was 22 toen hij voor het eerst verkozen werd, als gemeenteraadslid in Neuilly.

De kandidatuur van Jean Sarkozy volgt na een complexe intrige waarbij hij er mee voor zorgde dat de UMP van zijn vader burgemeesterkandidaat David Martinon, de woordvoerder van het Elysée, liet vallen. Als resultaat daarvan zijn er nu twee centrumrechtse kandidaten in de running. De jonge Sarko steunt geen van beiden. "Ik zal de uiterste neutraliteit respecteren", zo zei hij in Le Figaro.

De UMP staat officieel achter de kandidatuur van Jean Sarkozy, maar partijleider Patrick Devedjian verkaarde eerder dat hij nog niet klaar is voor de job en dat in een republiek jobs moeten verkregen worden op basis van verdienste en werk, en niet door erfelijkheid.
Nu in het nieuws