Twaalf verboden wapens in beslag genomen bij controleactie Tongeren

Print
Agenten van de lokale en federale politie hebben woensdagnacht tijdens een zogenaamde Obelix-actie in het gerechtelijk arrondissement Tongeren twaalf verboden wapens in beslag genomen. In de zone Borgloon werd een voertuig met inbrekersmateriaal en een vuurwapen onderschept. De politie arresteerde vier personen.
Zo'n 126 politieagenten stelden 70 processen-verbaal wegens drugs op na controle van 403 voertuigen en 469 personen. De agenten onderschepten vijf gezochte personen. De in beslag genomen wapens waren acht messen, een alarmpistool, een matrak, een busje traangas en een honkbalknuppel. Net als in het arrondissement Hasselt zijn ook zeven onverzekerde wagens in beslag genomen. Er werden drie rijbewijzen ingetrokken wegens rijden onder invloed.

Er waren inbeslagnames van 48 gram heroïne, 100 gram cocaïne, 13 gram marihuana en kleine hoeveelheden speed. In Genk onttrok een voertuig zich aan de controle, waarna de politie van Lanaken een huiszoeking verrichtte bij een drugdealer. De agenten stelden verder 12 processen-verbaal op wegens inbreuken op de wegcode en 12 voor rijden onder invloed van alcohol.

Bij de actie kregen de lokale politiezones steun van het interventiekorps Hasselt, Brussel en Antwerpen, een speur- en twee drughondgeleiders en een helikopter. De actie is gericht tegen woninginbraken, homejackings en garagediefstallen.
Nu in het nieuws