Ieren verkopen kapotte plasma-tv's in Luik

Print
De Luikse politie heeft woensdag twee Ieren opgepakt die een plasma-tv probeerden te verkopen. De agenten troffen in het voertuig van de twee nog 56 kapotte plasmaschermen aan. De twee mannen werden donderdag doorverwezen naar het Luiks parket, dat hun aanhouding gevraagd heeft.
De verdachten zijn de 43-jarige Patrick Gammell en de 21-jarige Kleyton Gammell. Een derde, minderjarige verdachte is ter beschikking gesteld van de Luikse jeugdrechter.

De mannen werden woensdagnamiddag opgemerkt in de buurt van het politiebureau. Ze probeerden er een plasma-tv aan de man te brengen. De politie kliste hen toen ze met hun bestelwagen op de vlucht wilden slaan. In de wagen troffen de agenten nog 56 kapotte plasmaschermen aan.
De verdachten probeerden de kapotte toestellen voor enkele honderden euro's te verkopen.

De Ieren hadden naar eigen zeggen niets te maken met deze zwendel. Ze zouden de schermen enkel via België naar Duitsland brengen. Van daar zouden de schermen naar Afrika gestuurd worden. Op 6 februari hadden ze echter al een kapotte televisie verkocht in Luik. Uit Brussel zijn ook soortgelijke klachten gekomen. De bestelwagen en de televisietoestellen werden in beslag genomen.
Nu in het nieuws