Politie ontdekt "maffiaschat" van 150 miljoen euro op Sicilië

Print
De Italiaanse politie heeft donderdag de "schatkist" van twee gearresteerde leiders van de Siciliaanse maffia Cosa Nostra (Onze Zaak) in beslag genomen. Op Sicilië werd voor 150 miljoen euro aan goederen en geld van Bernardo Provenzano en Salvatore Lo Piccolo ontdekt. Dat heeft de prefect van Palermo donderdag gemeld.
Meerdere luxueuze villa's, vijf commerciële bedrijven, een groot commercieel complex en een vakantiedorp werden in beslag genomen tijdens de operatie van de politie. Die ontdekte ook bankrekeningen, goed voor meer dan 1,5 miljoen euro.

Al die rijkdommen stonden op naam van Andrea Impastato. De stroman van Provenzano en Lo Piccolo zit al sinds 2002 in de cel. Hij werd opgepakt in het kader van het onderzoek naar het beheer van de bezittingen van Provenzano. Provenzano stond aan het hoofd van de Cosa Nostra en werd in april 2006 opgepakt nadat hij veertig jaar op de vlucht was geweest voor de politie. Zijn vermoedelijke opvolger Lo Piccolo werd in november van vorig jaar samen met zijn zoon opgepakt.

De ontdekking van de "maffiaschat" is een nieuwe slag voor de Cosa Nostra. Op 7 februari werden nog 74 personen opgepakt tijdens een gezamenlijke operatie tegen de maffia op Sicilië en in New York.
Nu in het nieuws