Sleutel-op-de-deur bouw het populairst

Print
In de sleutel-op-de-deur bouw is Villabouw Marchetta een trendsetter op de Belgische markt. Afgevaardigde bestuurder Franco: “Sleutel-op-de-deur wint in de woningbouw nog steeds marktaandeel. Die trend zal zich nog voortzetten, wegens de transparantie van het concept. Het biedt de klanten in deze tijd van ‘tweeverdieners’ namelijk ruimte om te leven. Een nieuwe trend is dat onze klanten vaak zelf al een eigendom te verkopen hebben voordat ze een sleutel-op-de-deur woning bouwen. Meestal gaat het om een appartement gekocht op het moment dat ze beslist hebben om samen te wonen of in het huwelijk te treden.”
BR />
In sleutel-op-de-deur zal technologie steeds belangrijker worden. “Vorig jaar openden wij de deuren van een splinternieuwe kijkwoning in Steenokkerzeel met alle nieuwe mogelijke technische systemen die op dat moment in België nog niet verkrijgbaar waren. Zoals bijvoorbeeld een grond/waterwarmtepomp, zonnecollectoren, vloerverwarming gecombineerd met vloerkoeling, domoticavoorziening, aangepaste isolatie enzovoort. De opvolger van die woning is al op komst.”
Energie en milieu worden volgens Franco Marchetti in de komende jaren steeds belangrijker. Toch maakt hij de volgende opmerking: “Soms is de investering voor de klant te groot en wordt ze onvoldoende terugbetaald. In andere gevallen is de technologie niet duurzaam genoeg.”
Nu in het nieuws