Afrit 12 werpt zich op als openlucht shopping center

Print
Lokeren -

Ook in de lente gaat Afrit 12 Shoppingcenter een actie ondernemen voor de winkelaars. Het project zag in oktober op initiatief van woonwinkel Heylen het levenslicht en steeds meer handelszaken hebben zich intussen aangesloten bij het openlucht shopping center. Ook naar mobiliteit en verkeersveiligheid toe zijn initiatieven genomen.

BR />

Steeds meer winkelzaken vestigen zich in de Lokerse industriezone vlak bij de E17. Dat betekent ook dat het aanbod gevarieerd is: voeding, meubelen, schoenen, speelgoed enz. Genoeg keuze volgens Meubelen Heylen om met een gezamenlijk project naar buiten te komen.

“Samen staan we sterker en we zijn ook een goed alternatief voor de traditionele shoppingcentra in de buurt”, aldus Anne-Marie Heylen. Vanaf het begin reageerden heel wat omliggende handelszaken enthousiast op het initiatief om samen naar buiten te komen.

“Iedereen was blij dat hier eens een dergelijk initiatief werd genomen. En we groeien nog steeds. Naast Fun, McDonald’s, Torfs, Garage Van Winkel, E5 Mode, Delhaize, Brantano en Biznis Hotel, zijn nu ook Fleet Service, De Smedt Motors, Vandevelde Interieur, Promofashion, Kurkfabriek Van Avermaet en VLI mee op de kar gesprongen.”

Vooral de medewerking van VLI, de Vereniging voor Lokerse Industriëlen, is een belangrijke meerwaarde geweest voor het alternatieve shoppingcenter.

Pendelbus

“VLI onderhandelt met het Lokerse gemeentebestuur om de mobiliteit en verkeersveiligheid hier te verbeteren”, aldus nog Anne-Marie Heylen. “Momenteel stopt hier enkel een belbus die je drie uur op voorhand moet bestellen. Wij zijn als groep vragende partij om hier een pendeldienst in te lassen. In de eerste plaats opdat mensen uit Lokeren ons vanuit het centrum beter zouden kunnen bereiken, maar ook omdat veel werknemers hier in de regio geen beroep kunnen doen op het openbaar vervoer. Een pendeldienst zou ook voor een betere verbinding zorgen tussen de winkels onderling. Te veel mensen zijn hier nog aangewezen op de auto. Er zou ook sprake zijn om een grote rotonde aan te leggen op de plaats in de bocht waar nu het grote grasveld ligt. De rotonde zou er komen om het gewone verkeer van het vrachtvervoer voor de industriezone te verlossen.”

De grote passage van automobilisten langs de E17 is echter een grote troef voor de winkelzone. “Per jaar komen hier zeventig miljoen wagens voorbij. Het zou fijn als daarvan meer mensen naar onze winkels zouden komen.”

Tweemaandelijks komen de handelszaken voor het project Afrit 12 samen. “We bespreken hoe we gezamenlijk in de media naar buiten kunnen komen. Op 7, 8 en 9 maart is er de lenteactie met hapjes en drankjes of speciale kortingen in de verschillende handelszaken. Op zondag is iedereen open van 14u tot 18u.”

Line CALLEBAUT
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio