KLJ ontvangt oude aanmaning om jeugdlokaal te slopen

Print
Herentals - De jeugdbeweging KLJ van Noorderwijk (Herentals) heeft een bevelschrift van Stedenbouw gekregen om de lokalen in de Kluisstraat te slopen. Daarmee eist de overheid nu de uitvoering van een vonnis uit de jaren zeventig. De stad wil de zone rond het KLJ-gebouw regulariseren.
BR />

De inspectiedienst van stedenbouw maant jeugdbeweging KLJ Noorderwijk aan om de gebouwen in de Kluisstraat in de oorspronkelijke staat te herstellen. Concreet betekent dat de afbraak van de lokalen. Daarmee verwijst de overheidsdienst naar de bouwovertreding waarvoor KLJ in de jaren zeventig door de rechtbank is veroordeeld. Omdat het vonnis toen niet is nageleefd, eist stedenbouw nu de uitvoering ervan.

“Om te voorkomen dat de feiten verjaren na dertig jaar verstuurt stedenbouw momenteel veel van die brieven naar indertijd veroordeelde eigenaars”, zegt burgemeester Jan Peeters (sp.a).

“Ik heb recent zeker tien mensen met zo’n bevelschrift over de vloer gehad. Ik vind het onverantwoord en kafkaiaans om die mensen na al die tijd nu de stuipen op het lijf te jagen met zo’n brief. Dat is geen behoorlijk bestuur.”

Het bevelschrift is gericht aan de KLJ-leiding die toen mee terechtstond. De huidige jeugdleiders moeten volgens Peeters zeker geen gevolg geven aan het dreigement van de ambtshalve sloop.

“Het terrein van KLJ in Noorderwijk is een van de vijftien zonevreemde sport- en recreatieterreinen die we via een ruimtelijk uitvoeringsplan willen regulariseren”, zegt Peeters. “Die oplossing hebben we gepland in ons ruimtelijk structuurplan. De Noorderwijkse jeugd moet zich geen zorgen maken.”

HO
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio