Huis zit vol gestolen kledij

Print
Balen - Bij een huiszoeking in de woning van een koppel betrapte dieven in Balen troffen speurders een enorme hoeveelheid gestolen kledij aan. Het parket en de politie wisten al meer dan vijftig benadeelden op te sporen, maar sluiten niet uit dat er nog andere winkels slachtoffer werden.
BR />

De bal ging aan het rollen toen het personeel van het warenhuis Alma in Mol-Wezel eind januari twee winkeldieven op heterdaad betrapte. De politie van de zone Balen-Dessel-Mol doorzocht de wagen van het paar en vond er nog meer gestolen spullen. Dat zette de speurders aan om ook de woning van het stel te doorzoeken.

Het koppel van 43 en 32 jaar is afkomstig uit het voormalige Oostblok, maar woont al een tijdje in Balen. In het huis troffen de inspecteurs een grote hoeveelheid gestolen goederen aan, vooral kleding. Zo leerden ze dat het duo al sinds de zomer van 2007 stelend door de Kempen en Limburg trok.

Beveiliging

Kledingwinkels vormden het favoriete werkterrein van de Balenaren. De aangetroffen buit bevatte heren-, dames en kinderkleding, maar ook lingerie. De twee beschikten over materiaal om de beveiliging te verwijderen of onbruikbaar te maken.

“De werkwijze was niet in alle winkels dezelfde”, zegt parketwoordvoerster Inge Delissen. “Sommige kledingstukken hebben ze met beveiliging buitengesmokkeld, want die was er nog aan bevestigd.”

De politie wist al een vijftigtal benadeelden te traceren, maar vermoedt dat er nog meer slachtoffers zijn onder kleinere winkels. Benadeelden kunnen zich melden bij de politie Balen-Dessel-Mol op 014-33.07.00.

Hans OTTEN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio