Academie blijft 25 uren wakker

Print
Sint-Niklaas -

De Sint-Niklase academie voor muziek, woord en dans viert dit weekend het 125-jarig bestaan met ’De 25 uren van de academie’. Van vrijdagavond tot zaterdagnacht is er non-stop heel wat te beleven.

BR />

Op vrijdag 22 februari zal het precies 125 dagen geleden zijn dat het startsein werd gegeven voor het verjaardagsfeest van de academie. Die mondt dit weekend uit in ’De 25 uur van de academie’, een totaalspektakel waarbij elke leerling en docent van de academie betrokken is. “Als je 125 jaar oud wordt, moet je iets doen dat tot de verbeelding spreekt”, zegt directeur Herman De Vleesschouwer van de academie. “125 uren lang een programma brengen, leek ons overdreven. 25 uren zal al zwaar genoeg zijn.”

Vanaf vrijdag 19u tot zaterdagnacht wordt er een bijzonder gevarieerd aanbod gebracht door de afdelingen muziek, woord en dans. Zo wordt het boek Kartonnen Dozen van Tom Lanoye live voorgelezen door de leerlingen, samen met de projectie van de film. De gevierde schrijver sprak zelf het eerste hoofdstuk in op de Grote Markt.

De avond gaat de nacht in met film en dans en vanaf middernacht neemt de jazz-afdeling het roer over met verscheidene ensembles en een bigband. De gitaristen verwennen zaterdagochtend vanaf 5u de vroege vogels. In de loop van de dag tonen dansers hoe je moet barokdansen op de muziek van Bach en staat het Bloemetjeskoor op het podium. Er zijn ook workshops percussie en er is een brunch met tafelmuziek.

Zaterdag vanaf 18u volgt de slotmanifestatie in de feestzaal van het College. Daar vieren 125 gitaristen samen 125 jaar academie. Daarna volgt nog een folkbal en een fuif.

JoVe

www.samwd.be
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio