Terreurleider vermoordde twee joden en twee moslims

Terreurleider vermoordde twee joden en twee moslims

Terreurleider vermoordde twee joden en twee moslims

Print
De Belgisch-Marokkaanse leider van het netwerk dat begin deze week werd ontmanteld, en die verdacht wordt van zes moorden in België, zou een vertegenwoordiger van de Joodse gemeenschap en twee moslims hebben vermoord die zich verzetten tegen de fatwa tegen Salman Rushdie (foto).
De informatie is afkomstig uit het verhoren van Abdelkader Belliraj die het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft doorgespeeld aan ons land. De 51-jarige Belliraj woonde de afgelopen jaren in Evergem en heeft zowel de Belgische als de Marokkaanse nationaliteit.

Belliraj zou volgens gerechtelijke bronnen verantwoordelijk zijn voor de moord op Joseph Wibran, een vertegenwoordiger van de Joodse gemeenschap in ons land. Wibran was voorzitter van het coördinatiecomité van Joodse organisaties in België. Hij werd op 3 oktober 1989 vermoord voor het ziekenhuis waar hij werkte.

Belliraj zou ook de rector van de Grote Moskee in Brussel en zijn medewerker hebben geliquideerd op 29 maart 1989. De twee zouden zich verzet hebben tegen de fatwa die Iran dat jaar tegen schrijver Salman Rushdie had uitgesproken

Volgens de Marokkaanse overheid wordt Belliraj verdacht van in totaal 6 moorden in België, die tussen 1986 en 1989 werden gepleegd. Het federaal parket heeft een onderzoek geopend maar wacht op meer details uit Marokko.
Nu in het nieuws