Lokeren bespaart op zoutverbruik

Print
Lokeren -

Bijna zeshonderd ton zout werd vorige winter in Lokeren uitgestrooid. Dat is duur en slecht voor het milieu, dus komt er een extra strooironde bij om het strooien efficiënter te maken.

BR />

Of de strooiwagens al dan niet uitrukken, hangt af van de weersvoorspellingen van Meteoservices. Als er vriesweer voorspeld wordt, werd tot vandaag in twee fases gewerkt. De eerste fase is het strooien op overwegen, bruggen en andere plaatsen waar de risico’s op ongevallen bij een beetje gladheid het grootst zijn. Voorspelt Meteoservices algemene vorst dan wordt op alle wegen zout gestrooid.

Voortaan komt daar een strooironde bij: een middelgrote ronde die enkel uit de hoofdwegen bestaat. Pas als het echt hard zal vriezen en het geregend heeft, zal de politie opdracht geven om ook op de secundaire wegen en in wijken te strooien.

“Dit zal een flinke besparing op het zoutverbruik opleveren, wat zowel goed is voor het milieu als voor de stadskas. En zonder afbreuk te doen aan de veiligheid van de weggebruiker”, argumenteert schepen van Openbare Werken en verkeer Gust Mels (Open Vld).

DVR
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio