Kledingzaak Marty verhuist om te verkleinen

Print
Sint-Niklaas -

Mannenkledingzaak Marty heropende het voorbije weekeinde de deuren in de Stationsstraat in Sint- Niklaas. De winkel is naar de eerste helft van de winkelstraat verhuisd. Zaakvoerder Lucas Van den Broeck hoopt dat hij daarmee na vele maanden van twijfels de juiste beslissing nam.

BR />

Marty werd door de grootouders van Lucas Van den Broeck in 1930 opgericht in Aalst. Zijn ouders openden in 1957 een tweede winkel in Sint-Niklaas. “Eigenlijk hadden we vorig jaar de vijftigste verjaardag van de Sint-Niklase mannenkledingwinkel moeten vieren, maar we waren echt niet in de stemming daarvoor”, vertelt de zaakvoerder, die in 1992 samen met zijn zus de ouderlijke winkels overnam. Met de opening van het Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas kwam er nog een derde Marty-vestiging bij.

“De stemming zat er vorig jaar niet in door de toestand in de Sint-Niklase binnenstad. Die mag dan al vernieuwd zijn, de commerciële heropleving is zeker nog niet voelbaar. Daardoor zaten we met een dilemma. Het was kiezen tussen de renovatie van de bestaande winkel of verhuizen en tegelijk verkleinen. Voor die tweede optie hadden we na vijf decennia in de Stationsstraat zo’n naam opgebouwd dat we de straat niet konden verlaten of we moesten opnieuw vanaf nul beginnen”, vervolgt Van den Broeck.

Etalage

Het is zeker niet vanwege wilde verwachtingen voor de Stationsstraat dat hij uiteindelijk opteerde om in de winkelstraat te blijven. Een sluitende verklaring voor die keuze heeft hij niet. “Cijfermatig gezien had ik weinig redenen om in de Stationsstraat te blijven. Maar mijn buikgevoel zei me dat het misschien nog wel goed komt met de straat. We kozen wel voor het eerste deel van de straat en we hebben de oppervlakte van de nieuwe winkel van 500 m² teruggebracht naar 200 m²”, legt de handelaar uit.

Om alle kansen te benutten opteerde Van den Broeck voor een ander winkelconcept. “Vele en grote etalages zijn verouderd. Nu moet de winkel zelf de etalage, de smaakmaker zijn. Daarom brachten we de deuren van de winkel tot aan het trottoir. Het is de bedoeling dat die deuren zoveel mogelijk openstaan. De uitstalling van het aanbod is aangepast aan de kleinere oppervlakte. We gaven wel de klantenparking van onze oude winkel op. Parkeren is echter geen probleem, want we zitten nu dicht tegen de parking van de Grote Markt. De bereikbaarheid blijft wel een probleem”, benadrukt Van den Broeck het heikel punt.

Yves VREBOS
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio