'Schoenen met hoge hakken doen pijn'

Print
Lille - Nick De Roover uit Poederlee (Lille) doet zaterdag 23 februari als Madame Babouchka mee aan de verkiezing van Miss Belgian Travestie. De 25-jarige jongeman houdt ervan om zich op te kleden als vrouw en daarmee het publiek te entertainen. ”Ik heb twee uur nodig om mezelf klaar te maken voor een show”, vertelt hij enthousiast.
BR />

Madame Babouchka wil zaterdag in Oudenaarde de show stelen tijdens de Miss Belgian Travestie-verkiezing. Acht kandidates dingen mee naar deze titel. Ze moeten elk twee nummertjes playbacken en verzorgen ook enkele defilés op het podium.

”Ik verwacht dat ik zaterdag een goede indruk maak. Het is belangrijk om te kunnen uitpakken met een overtuigende act”, vertelt Nick De Roover alias Madame Babouchka vastberaden. ”In het vroegere restaurant ’t Spookhuys in Turnhout heb ik geleerd om voor travestiet te spelen. Sinds twee jaar vorm ik met Miss Luna Sensi ook de groep Les Femmes Fatales.”

Schmink

De travestieten organiseren jaarlijks een vaste show in Poederlee en Geel, maar ze treden ook regelmatig op in cafés of op feestjes.

”Voorbije zomer verzorgden we een optreden voor de gepensioneerden van Poederlee”, vervolgt Babouchka. ”In het begin reageerden ze nogal afstandelijk, maar naarmate de show vorderde, zat de sfeer er goed in. Het is ook belangrijk dat het publiek voldoende ontspanning krijgt tijdens onze show. Je moet je zorgen eventjes kunnen vergeten.”

Een optreden als travestiet vraagt veel energie. ”Als ik het goed wil doen, heb ik twee uur nodig om mezelf klaar te maken”, meent Nick De Roover. ”Na een lang optreden kan de schmink niet vlug genoeg van mijn gezicht zijn. Schoenen met hoge hakken doen ook pijn. Dat word je niet gewoon.”

In het echte leven werkt Nick De Roover als assistant manager bij Leen Bakker in Geel. Mocht Nick als winnaar van Miss Belgian Travestie uit de bus komen, krijgt hij een bedrag van 1.250 euro en mag hij ook nog een reeks optredens verzorgen.

Bart VAN DEN LANGENBERGH

www.missbelgiantravestie.com, www.travestiespektakel.be
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio