Provincie maakt plannen voor aanleg N41 Dendermonde-Aalst

Print
Dendermonde -

De deputatie van Oost-Vlaanderen gaat een ruimtelijk uitvoeringsplan opstellen dat de aanleg van de N41 tussen Dendermonde en Aalst mogelijk moet maken. Het milieueffectenrapport over de nieuwe weg moet wel worden overgedaan.

BR />

”Omdat de Vlaamse overheid effectief wil overgaan tot het aanleggen van de N41 tussen Dendermonde en Aalst, vroeg het Agentschap Wegen en Verkeer aan het provinciebestuur om een ruimtelijk uitvoeringsplan op te stellen om het aanleggen van die weg mogelijk te maken”, verduidelijkt gedeputeerde voor Ruimtelijke Ordening Marc De Buck (Open Vld). ”Dat betekent dat er een duidelijk engagement is van de Vlaamse overheid om het project uit te voeren.”

De beslissing om de plannen op te stellen, is belangrijk nieuws voor het stadsbestuur van Dendermonde. ”We hebben nu eindelijk duidelijkheid bij wie we moeten aankloppen om een vinger aan de pols te houden in dit dossier”, zegt burgemeester Piet Buyse (CD&V), die steeds een voorvechter was van de doortrekking van de N41. ”De doortrekking is voor ons erg belangrijk om de Noordlaan en de dorpskern van onder andere Oudegem te ontlasten van het zware en drukke verkeer.”

Milieueffectenrapport

Vorig jaar liep er een openbaar onderzoek rond het milieueffectenrapport over de gevolgen van de doortrekking tussen het huidige stoppunt in Lebbeke en de N406 in Oudegem. Omdat er al danig veel openbare onderzoeken gedaan waren in dit dossier, besloten de betrokken partijen om een stap over te slaan in milieuonderzoek. Daar kwamen heel wat klachten en opmerkingen tegen van onder meer natuurverenigingen. Door een wijziging van het decreet moet de milieueffectrapportering nu overgedaan worden, zonder een stap over te slaan. ”We hopen dat iedereen redelijk blijft en dat we hier niet te veel tijd mee verliezen”, reageert Buyse.

RaMo
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio